Websites
Twitter

Sehp © 2009 - 2018
Fotoalbum
bekijken?
Foto
reportages
Dagtocht
met de bus?
Met de
bus mee?

  Fotoserie gemaakt door:  
 

Logo Van Hool

Van Hool
Bernard Van Hoolstraat 58
2500 Lier Koningshooikt
België
Telefoonnummer: +32/3/420 20 20
Faxnummer: +32/3/482 38 09

http://www.vanhool.be

 
     

  Relevante links  
 Van Hool 
 Eavesway 
 
 
     

  Overzicht fotoreportages  
 

-VAN HOOL lanceert een nieuwe superhoogdekker touringcar

 
 

-Gassan Diamond's

 
 

-Bezoek byberg & Nordin Starliner aan Amsterdam

 
 

-De Fabeltjesbus bezoekt Den Bosch

 
 

-Visch Coaches bezoekt Lemmer

 
 

-Foto Jagotravel Bova Magiq ZDS

 
 

-Bedrijfsbezoek Pauw Reizen in Maasmechelen

 
 

-Volvo 9700 ’Coach of the year 2008’

 
 

-Jaarbeursplein Utrecht op 26 augustus 2007

 
 

-Fotospecial Van Bogget Verrebroek door Benny

 

<<< Terug

 

VAN HOOL lanceert een nieuwe superhoogdekker touringcar

 
 

Voor de Engelse autocarondernemer Eavesway ontwierp VAN HOOL een nieuw type touringcar dat de mogelijkheid biedt om zonder liftsysteem toch toegankelijk te zijn voor rolstoelgebruikers. Op 14 april werd in de Atley Hall in Northwich, Cheshire, de eerste van tien voertuigen aan de Engelse vakpers voorgesteld.

 
 
  Het nieuwe autocartype, de TD921 Altano, is eigenlijk een dubbeldekker waarbij het benedendek plaats biedt aan een rolstoel of 2 demonteerbare zitplaatsen plus drie extra passagiers. Het bovendek biedt in deze uitvoering ruim plaats aan 52 passagiers. De toegang tot het benedendek is aan de linkerkant verzekerd door een dubbele toegangsdeur. Aan de rechterkant, net achter de chauffeur bevindt zich een tweede toegangsdeur. De toegang naar de trappen voor het bovendek bevindt zich aan de linkerzijde vooraan, samen met de toegang tot het benedendek en links in het midden, voor de middentrap. Zo beantwoordt dit voertuigen aan de wettelijke verplichtingen voor touringcars die geregelde diensten doen.

De constructie van het voertuig is gebaseerd op deze van de T918 Altano, maar met een verlengde vooroverbouw.
Het voertuig is 14,40 m lang, 2,55 m breed en 3,73 m hoog. De wielbasis tussen eerste en tweede as bedraagt 6.700 mm en tussen tweede en derde as 1.300 mm. De achteroverbouw is 3.300 mm lang en de vooroverbouw is uitgebouwd tot 3.100 mm. Toch levert dit geen enkel nadeel op wat betreft bodemvrijheid of wegligging, integendeel, de touringcar overtreft alle verwachtingen. De chauffeur heeft een zijdelings utzicht dat beter is dan bij gelijk welk ander type autocar met hoge vloer.

Het voertuig wordt aangedreven door een DAF motor MX 340 S2 Euro 5 (340 kW/462 PK) gekoppeld aan een ZF AStronic versnellingsbak. In de touringcar is alles aanwezig om aan de eisen van modern reizen te beantwoorden: alle audiovisuele middelen zijn voorhanden, inclusief MP3 aansluiting, drie 15” LCD schermen, module voor Bluetooth telefoneren, drankvoorzieningen, enz.

Eavesway uit Ashton-in-Makerfield bestelde maar liefst 10 dergelijke voertuigen. Het bedrijf uit Lancashire verzorgt op vaste basis het vervoer van en naar de cruiseschepen met thuishaven Southampton. Daarvoor koos dit bedrijf reeds vroeger de Astron types van Van Hool omwille van de grote bagageruimte, nodig om al de valiezen van de deelnemers aan de cruises te kunnen meenemen. 10 Astrons verzorgen reeds deze diensten, samen met Alicrons met liftsysteem. In de nieuwe voertuigen wordt een ruime bagageruimte (16,10 m³) verenigd met de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers zonder ingewikkeld liftsysteem.
Het negende voertuig uit deze bestelling zal speciaal uitgerust worden voor Manchester United. Extra zithoekjes, tafeltjes, enz. zorgen voor een goede atmosfeer in de bus. Dit voertuig zal ook de 50ste touringcar zijn die Eavesway sedert 1987 bij Van Hool afneemt. De levering is voorzien voor juli.

 
   
  Veiligheid en milieu zijn erg belangrijk voor Eavesway. De keuze voor een Euro 5 motor met lage emissies en laag verbruik lag voor de hand. Royal “Grand Luxe” zetels met driepunt gordels, cameracontrole van het bovendek, de midden-instap en achter het voertuig en verlichtingsstrips op de trapneuzen en langs de gang, deze extra’s dragen allemaal bij voor de veiligheid van de passagiers.

Voor meer informatie over Eavesway zie www.eaveswaytravel.com.

Van Hool is een Belgische onafhankelijke constructeur van bussen, touringcars en industriële voertuigen. Van Hool is al jaren actief op de markt van het Verenigd Koninkrijk. Naast opbouwen op chassismodules, biedt Van Hool ook heel wat integrale touringcars aan, waarbij flexibel ingespeeld wordt op de wensen van de klanten.