Websites
Twitter

Sehp © 2009 - 2018
Fotoalbum
bekijken?
Foto
reportages
Dagtocht
met de bus?
Met de
bus mee?

<<< Terug

 

Volvo 9700 ’Coach of the year 2008’

 
 

De Volvo 9700 is door de uit vakjournalisten bestaande Europese jury benoemd tot ‘Coach of the year 2008’. De jury complimenteerde de Volvo 9700 met het hoge passagiers- en chauffeurscomfort “een geweldige touringcar om mee te rijden”, aldus de vakjury. De jury kwam tot dit besluit na 3 dagen test rijden in Zwitserland. De concurrentie om deze felbegeerde titel was dit jaar sterker dan ooit, met 6 rivalen als Mercedes, Neoplan en Irisbus.

 
 
  De Volvo 9700 won, aldus de mening van de jury, omdat deze touringcar het beste totaalpakket heeft. In de beoordeling werd een lange lijst met punten gehanteerd waaronder comfort voor de passagiers o.a. de oplopende theatervloer en de lage raamlijn voor een uitstekend zicht. Volgens de jury bieden de met 3-puntsgordels uitgevoerde passagiersstoelen een superieur comfort, terwijl de vering en demping een comfortabel weggedrag creëerden. “Het is een echte reisbus” was een van de uitspraken.

De Jury is ook onder de indruk van de Volvo 9700 vanuit het perspectief van de chauffeur. Reacties van de jury; “de tweede generatie I-shift is haast perfect” de schakelingen verlopen uitzonderlijk soepel, de synchronisatie tussen I-shift en de motor is geweldig. “Een super bus om te rijden, ik ben onder de indruk”.
 
   
  Veiligheids oplossingen
Volvo heeft veiligheid hoog in het vaandel, de jury vindt de nieuwe 9700 een grote stap vooruit in de veiligheidsontwikkeling. Volvo is de eerste busbouwer die ontwikkelingen als FUPS (Front Underrun Protection System) doorzet in de ontwikkelingen van een touringcar. Niet alleen de passagiers en chauffeur reizen hierdoor veiliger, ook de personenauto’s zijn beter beschermd bij een frontale aanrijding.

Deze Volvo 9700 representeert de laatste generatie Volvo touringcars en is beschikbaar in diverse varianten. De Volvo 9700 die deelnam aan de ‘Coach of the year test’ was een 13 meter 9700 HD uitvoering voorzien van een 460 pk diesel motor. De motor voldoet aan de strenge emissie eisen die in 2009 van kracht gaan. Håkan Karlsson, President van Volvo Bus Corporation, zal de Coach of the year award bij de ceremonie tijdens Busworld in Kortrijk overhandigd krijgen.

Foto 1: Volvo Bus
Overige foto's: Sascha Böhnke & Marc Wegmüller